Pемонт на апартамент

С какво сме по-различни?   

  

Ние ще ви осигурим спокойствие и сигурност – преди, по време на и след ремонтиране и обзавеждане на вашето жилище. Защото можем да поемем вместо вас грижата за всичко – от самото начало (включително и при търсене и закупуване на жилището) до цялостния ремонт. При това на достъпни цени - от архитектурния проект или дизайнерската консултация до осигуряване на всички видове необходими строителни материали, извършване на ремонта и, забележете, извозване на боклука, почистване и предаване на обекта в напълно завършен и красив вид.

Домът е вашето лично пространство. Мястото, на което се прибирате след работа, където събирате семейство и приятели, където искате да получите заслужен отдих след работния ден. За това е изключително важно домът да ви носи усещането, което желаете.


Обичате семейния уют, домашната топлина и комфорта в дома си? За да ги има тях трябва да се полагат и грижи, както ежедневни от ваша страна, така и периодични от специалисти. За тези, които са ваша грижа няма да ви се бъркаме, тъй като вие най-добре знаете как ежедневно да се грижите за доброто си настроение. За постигането на дълготраен ефект обаче ще ви е нужна помощ – доверете са на нашите специалисти за вътрешния ремонт на апартамента!

 

Отминаха времената, когато хората правеха ремонтите си сами и мислеха, че стават за майстори. Колкото и лесна задача да си мислите, че е вътрешния ремонт на апартамента, това всъщност не е така. Напротив вътрешните ремонти са многокомпонентни процеси, които са взаимосвързани помежду си. Важно е следенето на правилната последователност в различните етапи, завършеността и качеството на всяка стъпка, за да бъде следващата успешна.

Като цяло вътрешните ремонти на апартаменти могат да бъдат разделени на два основни вида – основни ремонти и довършителни ремонти. За да бъде направен един основен вътрешен ремонт на апартамента, след него задължително следва довършителен ремонт. За довършителните ремонти обаче това не е така. Те могат да бъдат правени периодично с цел освежаване или при спешна нужда.

Основен вътрешен ремонт на апартамент


Основният вътрешен ремонт на апартамента изисква време, взимане на решения и определено не е процес, който да бъде подминат с лека ръка. Ремонтът на стари жилища определено се нуждае от мнението и предложенията на специалисти, тъй като всяко грешно решение може да доведе до грешки в последващи етапи от вътрешния ремонт на апартамента.

 

Първа стъпка от основния вътрешен ремонт на стари жилища е прецизния оглед на апартамента. Оценката е от изключителна важност, тъй като е пряко свързана с взимането на всички решения за извършването на ремонта. Само по този начин нашите специалисти могат да придобият мащабна представа за необходимите действия, които да се предприемат за провеждането на вътрешния ремонт.

 

Както апартаментът ви е разделен на помещения, така основният му вътрешен ремонт се разделя на отделни етапи. Тъй като обикновено се работи в различни помещения и на различни нива, извършването му отнема повече време от всички видове частични преустройства. Нито един от етап не бива да бъде пренебрегван или изпускан, тъй като това са взаимосвързани процеси, които пряко влияят на отличното качество и завършен вид на апартамента. Етапите на основния вътрешен ремонт най-общо могат да бъдат разделени на четири:

  •  Първи етап от основния вътрешен ремонт – подготовка на жилището:

 

За да бъде започнат основният вътрешен ремонт, трябва апартаментът да бъде отлично подготвен за последващите действия. Този основен етап е от изключителна важност, тъй като отстраняването на старите основи и конструкции съвсем не е лека задача. Последователността в този начален етап от вътрешния ремонт също е от голямо значение. 

Ремонт на апартамент. Цялостен вътрешен ремонт на апартамент, най-качествени материали.


Започва се с изкъртване на гипсовата мазилка по стените на апартамента. След това се извършва подготовката им за по-нататъшна работа по вътрешния ремонт. Следва премахването на стара ламперия. 


При основния вътрешен ремонт на апартамента обикновено се изисква подмяната на тава и пода. Това изисква цялостното изкъртване на тавана, за да може да бъде поставен напълно нов. При подменяне на пода във вътрешния ремонт се изисква пълното премахване на подовата настилка. Независимо дали тя е балатум, паркет, плочки, мозайка или други, това е неизменна част. 

В първия етап от основния вътрешен ремонт на апартамента се включва и премахването на старите врати. Също така се отстраняват и касите им. Част от вътрешния ремонт могат да бъдат и дограмите. Преди да бъдат поставени новите, старите трябва да бъдат напълно премахнати.

При извършването на основен вътрешен ремонт понякога се стига до генерални размествания на разположението на помещенията или тяхното реконструиране. При предприемането на такива по-големи промени е нужно изкъртване на преградните стени. Според желанията и нуждите на клиента след завършването на вътрешния ремонт, може да се изготвят разнообразни проекти и да се изпълнят креативни дизайни на помещенията. 

Преди да пристъпят към последващи действия в основния вътрешен ремонт, нашите професионалисти ще се погрижат за отличното почистване на пространствата. За да могат да вършат работата си идеално, ще подготвят апартамента предварително. При един основен вътрешен ремонт отпадъците са голямо количество и прецизното им почистване е задължително. 

Последна стъпка от първия етап на вътрешния ремонт на апартамента е измерването. Точните размери на вратите и прозорците са от изключителна важност. Всяка грешка би ви коствала време и нерви в процеса по извършване на вътрешен ремонт. След като бъдат правилно измерени следва поръчката на нови дограми и врати.

  • Втори етап на основния вътрешен ремонт:

 

След като е напълно подготвен апартаментът за вътрешния ремонт, следва втория етап от изпълнението. В него са включени инсталирането на по-сложни и многокомпонентни системи, както и местенето на по-сложно конструирани инсталации. В този етап от основния вътрешен ремонт се включват инсталация на дограма, врати, прозорци, водопровод, канализация, ел. инсталация и други.

 

Ремонт на апартамент - преди и след нашата работа.


Правилното поставяне на новите врати и прозорци е следствие от първия етап на вътрешния ремонт, в който нашите специалисти ще ги измерят точно. Във вътрешния ремонт могат да се използват разнообразни врати и прозорци, по желанието и вкуса ви. Прозорците могат да бъдат от PVC, алуминиева или дървена дограма. 

За вашия отличен и качествено направен вътрешен ремонт е изключително важно да бъдат поставени добре новите врати и прозорци, а отличното запълване на разстоянията между стените и касите, на врати и прозорци е неизменна част от процеса. Тази част от вътрешния ремонт на апартамента ви изисква голямо внимание, тъй като всяка грешка може да доведе до нежелани последствия като напукване, течове, пропускане на въздух и други. 

По-сложните инсталации и мрежи, както вече стана ясно са част от втория етап в извършването на основния вътрешен ремонт. В него се включва ключовата преработка на тръбопроводната мрежа. По време на основния вътрешен ремонт при необходимост може да се наложи и прокарването на изцяло нов тръбопровод. Изграждането или промените по системата за канализация за банята, тоалетната и кухнята също са част от този етап от вътрешния ремонт на апартамента.

 

Следва изваждане на старата електрическа инсталация. След което се поставя новата. Тази стъпка от основния вътрешен ремонт се разделя на няколко етапа. Преди да бъде поставена новата електрическа инсталация, тя бива проектирана. Смяната на електрическото табло, поставянето на изходи за осветителни ключове и изходи за контакти се извършват в именно този етап от извършването на вътрешни ремонти.

  •  Трети етап на основния вътрешен ремонт – топлоизолация и изравняване на стени:

 

В следващия етап от основния вътрешен ремонт се работи по топлоизолацията. Тя е способ, с който можем да направим дома си по-топъл, да предотвратим загубите на топлина и да си подсигурим приятна температура в него, както през по-студените месеци, така и през по-топлите. В същността си топлоизолацията е многокомпонентен процес, който се състои не просто в поставяне на изолиращ материал, а във вграждане на система за топлоизолация по фасадите на сградата, полагане на топлоизолация по подовата плоча над сутерена, подмяна или обновяване на покривната конструкция, подмяна на дограма, които са част от вътрешния ремонт на апартамента. 

След като бъде поставена топлоизолацията, в този етап от основния вътрешен ремонт следва отличното изравняване на стените. Изключително важно е да бъдат запълнени всички неравности под пода с циментова замазка. Във вътрешния ремонт се включва грундирането на пода. То се извършва преди поставянето на замазка. Тази стъпка от основния вътрешен ремонт на апартамента се извършва с цел по-добро сцепление с пода. 

По време на различните процеси в основния вътрешен ремонт се правят много дупки и се образуват неравности. В този етап е нужно те да бъдат запълнени и прецизно изгладени. Важно е всички материали, използвани за дейностите по вътрешния ремонт да бъдат качествени и оптимално използвани. За запълване на дупките и неравностите в стените може да се използва варо-циментова или гипсова замазка. Може да се използва и гипсокартон в някои вътрешни ремонти на апартаменти. Освен по стените, дупките по тавана на апартамента също трябва да бъдат запълнени. 

В този етап от основния вътрешен ремонт е ред и на по-сложните разкрасителни дейности като поставяне на плочки. В днешно време изборът е изключително богат и разнообразен. За вашия основен вътрешен ремонт може да направите комбинации и смели решения, които да бъдат огледало на вашите желания. Този процес е обвързан и с поставянето на гранитогрес и фугиране. За да завършим отлично третия етап от основния вътрешен ремонт на апартамента, поставяме и ръбохранители за оформяне на ъглите.

  •  Четвърти етап на основния вътрешен ремонт:

 

В този етап от вътрешния ремонт идва ред на по-визуалните елементи и дизайнерски решения. Тук имате възможността да развихрите фантазията си, а нашите специалисти с четки, лепило и тапети да ги визуализират в дома ви. В основния вътрешен ремонт са замесени боядисването на стени, поставянето на декоративни мазилки, лепене на тапети. Разбира се дизайнерските решения в днешно време са много и браншът се развива постоянно. Могат да се поставят различни дървени декоративни стени и елементи, каменна декорация, стиропорени елементи, декоративни мазилки, фототапети и други, за да бъде вашият вътрешен ремонт естетически завършен. 

Подовите настилки също са част от последния етап от вашия основен вътрешен ремонт. Те могат да бъдат различни в зависимост от стила на апартамента и вашите желания. Като например ламиниран паркет, масивен, естествен, трислоен, дъбов, старият, който бива пренареден и други. 

В тази част от ремонта е време да бъдат поставени и тоалетни чинии, вани, смесителни батерии, чешми, кранчета за тоалетна и всякакви санитарни фаянсови продукти. Вътрешният ремонт предполага специалното внимание за всяко помещение от апартамента, а банята и тоалетната са много важна част от тях. 

За да заблести вашият дом след основния вътрешен ремонт е необходимо и инсталирането на осветление. То разбира се е обвързано и с поставянето на полилеи, диодни ленти, крушки, лунички и други. Всеки детайл от ремонта е важен и след завършването му ще радва около ви. 

Финалната част от основния ремонт е поставянето на всички уреди и мебели. Винаги имайте предвид, че изпълнението на поръчката и доставката им може да отнеме от 30 до 60 дни. Основният ремонт е дълъг процес, така че ви препоръчваме да действате паралелно с избора на оборудване и обзавеждане на апартамента.

Довършителни ремонти в апартамента:

 

Довършителните работи са една от най-разпространените строителни дейности, тъй като са най-леки, отнемат сравнително по-малко време и позволяват да бъдат обновявани на по-кратки времеви периоди. Замазка, шпакловка и боядисване може да ви звучат изключително лесна и просто работа, но това са довършителни работи, които са изключително важни. Освен че са неизменна финална част от процеса на всеки основен ремонт, са фактор за качествено свършена работа, която е видима с просто око. 

Довършителни дейности в новопостроени сгради и цялостен цикъл на вътрешни строително-ремонтни услуги могат да включват демонтажни работи на ВиК и електроинсталации, къртене на настилки, облицовки, дограми и др. Ремонтът по тях включва и извозване на всички отпадъци и почистване местата в апартамента, в които е работено. 

В довършителния ремонт след демонтиране на ВиК/водопроводни и канализационни инсталации, следва изграждането на нови. Това е цялостен процес, в който са включени монтаж на кранове, батерии за душ и мивки, тръби, кранове за пералня и бойлери, монтаж/смяна на щранг, отстраняване на течове и други. 

Освен красив и приветлив завършен вид след основния вътрешен ремонт, за довършителните дейности е важно да внесат функционалност в помещенията ви, да предпазват основата и да ви създадат удобство. Например качествената шпакловка на стените и таваните ви, направена с правилните смеси ще гарантира последващото отлично поставяне на плочки, тапети, мазилка или боя.

Имате нужда от вътрешен ремонт на апартамента – какво ще напратим ние?

 

Тъй като вътрешният ремонт на апартамента е многокомпонентен процес, след обсъждането на идеи и намирането на правилните нужди, ще ви помогнем и за компетентен избор на материали и дизайнерски решения. Те са в основата на качественото извършване на вътрешния ремонт на апартамента. За изпълнението на всяка конкретна задача ще получите детайлна информация. 

Ще осигурим контрол по качеството и стегнат график за изпълнение на вътрешния ремонт на апартамента ви. За нас точността е от изключително голямо значение, затова строго ще спазваме сроковете. Още в началото ще ви представим окончателна цена за изпълнение на проекта за вътрешния ремонт на апартамента и ще бъдете наясно с планирането на разходи. Ще направим застраховка на самия вътрешен ремонт на апартамента, тъй като това е част от отговорността, която влагаме в работата си. 

Доверете се на Hausmeister, за да сте спокойни, че ще си спестите всеки проблем от проекта за вътрешния ремонт на вашия апартамент, от процеса на обсъждане на идеи, през изпълнението му, до финалния завършен вид. Ние като специалисти ще се погрижим за всичко необходимо като основна мисия по време на проекта за вътрешен ремонт ще бъде вие да сте доволни от резултата и вида на апартамента си.

Защо да изберете нас за вътрешния ремонта на апартамента си?

 

Прецизността, точността и високото качество са еквивалент на „немско“. Ние работим точно така – по немски стандарт, но с български цени. Освен това всеки етап от вътрешния ремонт на апартамента ви ще бъде професионално направен, естетически издържан и преценен до най-малкия детайл, защото това е в основата на всеки етап и елемент в работата ни. Крайният резултат и удовлетвореността на клиентите ни от ремонта са част от основната ни мисия, затова всеки детайл от проекта, дизайна и материалите ще бъде обсъден подробно с вас. 

Чистотата и точността в договорените срокове също са сред принципите ни за работа. Затова след вътрешния ремонт на апартамента ще имате отлично извършени действия, който да ви гарантират уют, комфорт и наслада. Всичко това ще се случи в уговорените предварително срокове, които ще са изцяло съобразени с вашата програма и нашите времеви критерии за изпълнение на вътрешния ремонта. Ние твърдим, че знаем какво е качествена работа и как да я свършим. За прецизното изпълнение на ремонта на апартамента са важни, както подходящо избраните материали, така и тяхното качество и професионалното изпълнение. 

Можете да ни потърсите и да обсъдим вашите идеи и желания за вътрешен ремонт на апартамента. Свържете с нас на телефон 02 9 30 30 или чрез сайта, като попълните заявката. Ние ще огледаме пространството и ще направим най-добрите предложения за ремонта на вашия апартамент! 

 

Хаусмайстер - ремонтираме по немски!

Работим като у дома си

С грижа за това да оставим след себе си идеално почистен и подреден обекта. И понеже при нас всички домашни ремонти се изпипват до последните детайли, ние можем да се погрижим и за почистването и извозването на отпадъците след направения ремонт или довършителни работи.

Ние сме точни

Изпълняваме ангажимента си за цялостен ремонт и попдръжка в договорения срок.

Немска точност и осигурено финансиране на ремонта.

Приветливи и чисти

Нашите майстори са задължени да говорят на клиентите на Вие и да спазват определени стандарти за лична хигиена, чистота на работното облекло и обувките.

Ние носим материална отговорност

Домашните ремонти понякога водят и до непредвидени щети, и ние сме помислили и за това. Хаусмайстер въвежда в България европейската практика за застраховка на имуществото ви срещу щети, случили се по време на ремонт. Застраховката е напълно безплатна и ви гарантира по-голяма сигурност.