Окачени тавани

За да има цялостно завършен вид и да носи приятно усещане, един дом трябва да бъде изпипан от горе до долу и в най-малкия детайл. Всеки етап от многокомпонентния процес на даден ремонт е от изключителна важност за крайния резултат и за вашето удоволствие от него. От всеки закътан ъгъл на пода до най-високата част в помещението е важно да има цялостна концепция, която да допринесе за отличния вид и качество. 

Окачени тавани изберете най-добрите специалисти
1. Инсталация на окачен таван

    

Всеки път, когато погледнете нагоре в дома си, офиса или което и да е друго помещение ще виждате „своето небе“. Никой не би искал да вижда неестетичен, мръсен или мухлясал таван. Затова е важно да се погрижите за него. Едно от най-популярните, оригинални и бързи решения са окачените тавани. Това е така, тъй като те имат изключително много предимства и почти никакви недостатъци.

 

Какво представляват окачените тавани?

Окачените тавани представляват конструкции, които са изградени върху определено разстояние от основния таван. В идеалния вариант минималното отстояние от грубата повърхност на основния таван е само 4,2 см. (когато тя е перфектно нивелирана), а за максимално няма ограничения. Най-често окачените тавани са изработени от гипсокартон. Изключително голямо тяхно предимство е, че могат да бъдат монтирани под всякакъв вид груби и неравни основи. Така окачените тавани се превръщат в многофункционално и предпочитано решение.

Окачените тавани от гипсокартон са популярни и се използват широко в интериора на всяко домакинство, офис, търговска или административна сграда. Това е повлияно от многобройните им предимства, сред които са успешното им използване в помещения с висок процент на влажност и възможността окачените тавани да приемат всякакви геометрични форми. Те са изключително подходящи и за складове, както и помещения с висока влажност. Окачените тавани са сред задължителните елементи в модерното строителство.Системи за поставяне на окачени тавани:

За да бъде поставен окачен таван, е нужно поставянето на специална система. Системите могат да бъдат различни в зависимост от това каква е основата, броят и теглото на телата, които ще носи тавана, вида на самия гипсокартон и неговата дебелина. Други фактори, които са важни за системите за поставяне на окачените тавани е начинът на монтаж (отстояния между профилите, очакване и др.), също така крепежните елементи и обработката на фугите, която се изменя.

 

В поставянето на окачени тавани от гипсокартон има два основни типа системи.

 

 • Окачен таван със система с единична скара – този вид система позволява минимално отстояние от грубата основа. Често размерът и е между 4,5 и 5,5 см. Разходите за материали, които се използват за окачен таван с единична скара в сравнение с двойната скара са много по-ниски.

 

 • Окачен таван с двойна скара – при използването на този механизъм окаченият таван подобрява много структурата си и придобива по-голяма издръжливост. С двойната скара еластичността е много по-голяма и окаченият таван става устойчив на деформация от грубата основа и вибрация. При този механизъм се захваща грубата основа в много по-малко упорни точки. Така при монтирането на окачен таван с двойна скара се позволява инсталирането на обемисти съоръжения между тавана и грубата основа.

 

От професионална гледна точка и на база нашия опит, съветваме клиентите си винаги, когато имат достатъчно височина в помещението да се използва двойна скара за монтирането на окачен таван. Използването на механизъм с единична скара е само, когато има минимално падане от основния таван. Също така механизъм с единична скара може да се ползва за окачен таван на малки помещения до 5 кв.м., като бани, антрета и др.


Предимства на окачените тавани от гипсокартон:

 • Идеално гладка повърхност – при основния таван винаги има опасност от следи от груба повърхност или нежелани неравности. Това може да се отрази освен на визуално несъвършенство, така и на качество като създаде непредвидени бъдещи проблеми. С поставянето на окачени тавани, ефектът, който се постига е идеално гладка повърхност и същевременно защита.

 

 • Топлоизолация – окаченият таван може отлично да служи и за топлоизолация. При поставянето се използва минерална вата, която в съчетание с основните механизми и конструкции на окачения таван се постига значително повишаване на изолацията от външната среда.

 

 • Шумоизолация – едно от най-важните предимства на окачения таван от гипсокартон, което доста често е подценявано е шумоизолацията. Тя се постига в съчетание от каменна вата с основните конструкции и механизми. Така лесно с окачен таван ще се отървете от неприятното тропане на съседите от горния етаж.

 

 • Прикритие – окаченият таван лесно може да скрие всички несъвършенства от основния таван. Така лесно и красиво ще прикриете различни видове водопроводни, електрически, въздушни и други инсталации. Освен за естетически издържан вид в този случай, окаченият таван ще постигнете максимална безопасност от дадените инсталации и появата на възможни проблеми, ако те са разкрити.

 

 • Дизайн по ваш вкус – ако имате креативни идеи и искате домът ви да бъде изцяло огледало на вътрешните ви желания от ъгълчето на пода до осветителните тела в най-високата част на тавана, то окаченият таван е най-доброто решение за вас. Възможността за вграждане на осветителните, озвучителни и други тела в него е изключително богата на избор и лесна за изпълнение. Окаченият таван може да се превърне във вашия мечтан звезден път или във птичките, които пеят всяка сутрин над главата ви.

 

 • Сложни орнаменти – с окачения таван има възможност за изпълнение на сложни фигури и орнаменти. Гипсокартонът, който е в основата на окачения таван, ви дава възможност да разгърнете изцяло вашата фантазия, а на нас - да вдъхнем живот и на най-смелите ви мечти.

 

 • По-голяма пожарна защита – окаченият таван има най-висок показател за ефективност от защита от пожари. Все повече съвременни изисквания за пожарна безопасност на различни обществени сгради налагат използването на окачени тавани от гипсокартон.

 

 • Спестява време – процесът по монтирането на окачени тавани е бърз и лесен. Така изграждането му е отличен избор при нуждата от бърз ремонт или освежаване. При окачения таван си спестявате процеси като поставяне на мокра мазилка, изчакване за изсъхване и т.н. Също така строителните отпадъци са сведени до минимум.

Заявка за оглед

 • Обшивка на тавани на конструкция в една равнина, водоустойчив гипсокартон ( труд + материали )
  31.29 лв./m2
 • Демонтаж куфар от гипсокартон ( труд )
  22.99 лв./m
 • Обшивка тавани на конструкция с водоустойчив гипсокартон ( труд + материали )
  52.56 лв./m2
 • Изграждане преградна стена с вата ( труд + материали )
  65.76 лв./m2

С КАКВО СМЕ ПО-РАЗЛИЧНИ?

 

 • Коректно 24 часово приемане на поръчките за ремонт онлайн през сайта, и на лесен за запомняне телефон.
 • Бърз оглед и педантична подробна оферта.
 • Договор и поемане на гаранции за цена, срок и качество.
 • Чисти и спретнати майстори, които се държат любезно и ви правят спокойни за жилището, което ремонтират.
 • Почистване на работния обект в края на деня, изхвърляне на отпадъците и подреждане на почистените инструменти.
 • Завършване в срок и издаване на обекта с Акт 19.
 • Издаване на платежен документ и поемане на всички законови гаранции за ремонта.
 • Застраховане на имота с иновативната застраховка „Доверен майстор”
 • Включване на всеки клиент в програмата за лоялни клиенти

 

 

Ние Ви осигуряваме всички необходими майстори за цялостен ремонт и Вие се договаряте само с един изпълнител.

Работим като у дома си

С грижа за това да оставим след себе си идеално почистен и подреден обекта. И понеже при нас всички домашни ремонти се изпипват до последните детайли, ние можем да се погрижим и за почистването и извозването на отпадъците след направения ремонт или довършителни работи.

Приветливи и чисти

Нашите майстори са задължени да говорят на клиентите на Вие и да спазват определени стандарти за лична хигиена, чистота на работното облекло и обувките.

Ние сме точни

Изпълняваме ангажимента си за цялостен ремонт и попдръжка в договорения срок.

Немска точност и осигурено финансиране на ремонта.

Ние носим материална отговорност

Домашните ремонти понякога водят и до непредвидени щети, и ние сме помислили и за това. Хаусмайстер въвежда в България европейската практика за застраховка на имуществото ви срещу щети, случили се по време на ремонт. Застраховката е напълно безплатна и ви гарантира по-голяма сигурност.