Индивидуален дизайн

Всеки интериорен дизайн за конкретен клиент е индивидуален, защото всеки човек е различен и си има собствени предпочитания, вкусове, интереси. А интериорното пространство, за което ще трябва да се направи проект, обикновено всеки път също е с различни характеристики. Така че всеки път ние работим по индивидуалните изисквания на конкретния клиент, но проектите могат да бъдат различни по вид и съдържание в съответствие с вашите изисквания.

 

Ако имате нужда от цялостен интериорен дизайн и подробни планове, схеми и 3-мерни визуализации, то проектът ще е значително по-подробен и обемен. Но ако искате само идея за функционално разпределение на интериора, то вероятно ще имате нужда само от план.

 

Понякога клиентите идват при нас само с искането за бързо освежаване на даден интериор – тогава услугата е по-скоро декорация или редизайн, за които описанието е по-долу.

Известно е, че в интериорния дизайн често се използват готови модули (например в кухните), които могат да се променят по цвят, материали и размери. Тогава ние правим точен проект, съобразен с условията на жилището и вашите предпочитания и поръчваме изпълнението на заедно избран и проверен от нас изпълнител.

 

Но често се случва жилището да е с различно от стандартното разпределение, с извити форми вместо прави ъгли или с неудобни размери. Тогава се налага да се проектират мебели по поръчка и цялостният дизайн на интериора да бъде съобразен с това. Или пък собствениците имат много специфични изисквания, за които също е необходимо проектиране по индивидуални размери и част от мебелите или всички се правят по поръчка. Това може да бъде така наречения бутиков дизайн, който изисква много подробен проект и документация, за да бъде изпълнен по поръчка, но ще направи жилището ви уникално и неповторимо.

 

Каквито и да са предпочитанията ви, Хаусмайстер ще ви помогне да ги реализирате по най-лесен и достъпен начин.

Декорация

 

 

Понякога не се прави разлика между интериорен дизайн и декорация, между интериорен дизайнер и декоратор. Важно е да се знае – интериорният дизайнер може да ви направи декорация на което и да е интериорно пространство, но декораторът не може да ви направи пълноценен интериорен проект, защото за него са необходими познания за конструкция на мебелите и интериора като цяло, включително подове, стени, тавани, канализация, осветление, настилки, врати, прозорци, материали и т.н.

 

Работата на декоратора е много по-ограничена и се фокусира повече върху украсата на дома, свързана главно с подвижните елементи: пердета, килими, мебели и дребни предмети за декорация като картини, вази и огледала, или с избора на тапети и подходяща цветова схема.

 

Това означава, че ако искате бързо обновяване на дадена стая без особени функционални промени, то може да стане само с промяна на декорацията – един нов тапет, дори и само върху една стена, може да има съществен принос за новия вид на вашата стая. Същото може да се постигне и само с боядисване на една или повече стени в стаята или със смяна на пердетата и дамските.

 

Дори и само за такава бърза услуга като декорацията е добре да се потърси специалист, защото професионалният декоратор, заради естеството на работата си не само е по-добре запознат от вас с възможностите на пазара, но и има достатъчно знания, опит и идеи, които могат да ви бъдат полезни. Хаусмайстор ще ви предложи такава професионална услуга на достъпна цена и съветите ни ще бъдат съобразени, разбира се, с вашите конкретни изисквания.

Заявка за услуга

След изпращане на заявката наш оператор ще Ви се обади зa доуточняване и потвърждаване.