ШПАКЛОВКА

 

Шпакловката е част от многокомпонентния процес на довършителните работи. Това е последното и ключово действие преди поставянето на боя. Шпакловката се състои от няколко етапа, които са взаимосвързани и зависими един от друг. За да бъде изпълнен всеки етап отлично и да не бъдат допуснати грешки, е нужно да се доверите на специалисти. Шпакловката изисква майсторство и фини умения, затова не бива да бъде пренебрегвана.

 

Ние гарантираме тези три основни характеристики да бъдат изпълнени отлично и в договорените срокове.

 

1. Шпакловка- най-най качествени материали за вас от Hausmeister 1. Шпакловката - полагане на основата.

Какво е шпакловка?

 
Всъщност шпакловките могат да се разделят на две според състава си – такива, които се състоят от сухи строителни смеси и трябва да се разтворят във вода и шпакловки, които са пастообразни вещества. Най-често сухите шпакловки са на основата на гипс или цимент, като след това са модифицирани с полимери и различни химични съставки. Целта им е да повишат сцеплението между частиците или химично казано - адхезионните свойства. Този процес гарантира равномерно изсъхване и еластичност на целия слой шпакловка.
 
Според предназначението си шпакловките могат да се разделят на изравняващи и финишни. Изравняващите се използват, за да бъде изравнена предварително повърхността. Функцията на този вид шпакловка е тясно свързана и със запълването на по-големи дупки или образували се пукнати. Финишната шпакловка се използва за завършване на готовата гладка основа.
 
Шпакловка може да бъде нанасяна както върху бетон, газобетон, варопясъчни, вароциментови и гипсови мазилки, така и върху зидарии, гипсокартонени и гипсфазерни плоскости. Също така, шпакловка може да се използва и за покриване на фуги в сухото строителство.
 
 

Защо е нужна шпакловка?


Използването на шпакловката е почти винаги наложително, ако следва стената да бъде боядисана или облепена с тапети. Не бива да се подценява, тъй като може да създаде последващи проблеми или щети, с които да изгубите време, финансови средства и нерви. С използването на шпакловка се цели постигането на прави и идеално гладки стени и тавани. Целта съвсем не е само заради естетическите изисквания, но и заради това, че сцеплението на тапетите с гладката и шлифована повърхност е много по-добро.
 
Освен това с помощта на шпакловката връзката между основата, лепилото и тапета, е по-здрава и издръжлива във времето. Също така, шпаклованата стена попива равномерно и подпомага тапетите за качествено и дълготрайно залепване. Ако на стената няма шпакловка (особено когато тапетите са тънки), опасността грапавините и петната на основата да прозират се увеличава многократно. В случай че тапетите са тънки, шпакловката е задължителен елемент.
 
Всеки ремонт е изключително индивидуален и не бива да се слагат етикети преди оглед от специалисти. Има разбира се и случаи, по време на ремонт, когато шпакловка не е нужна. Такъв пример може да бъде повърхност на стените, която е от специални и много висококачествени материали, които поначало не я изискват. Шпакловка също може да не се прави, когато тапетите са достатъчно плътни, много дебели или силно релефни.
 

 

Основа на шпакловката


Първият и много важен момент от шпакловката, е полагането на основа. Тя трябва да бъде много здрава и отлично чиста, тъй като е неизменна част от процеса за поставяне на шпакловка. В него има моменти, които не бива да бъдат пропускани, тъй като могат да бъдат фактор за последващи грешки. Например, не бива да се допускат по основата остатъци от кофражни масла преди полагане на шпакловката. Има случаи, в които е нужно дебелината на мазилката да бъде по-голяма, което се постига с поставяне на два слоя. Може да се наложи и подсигуряване на по-здрава основа, което се прави с грунд. Нашите специалисти най-добре могат да преценят как да обработят основата в зависимост от случая, така че резултатът да бъде отлично направена шпакловка с високо качество.
 
 

Видове шпакловки и етапи в полагането:

 

 • Гипсова шпакловка – това може би е най-разпространеният модерен вид шпакловка. Материалите, които се използват за нея са модерни и висококачествени. Този вид шпакловка се отличава с еластичност и пластичност, което прави и площта, върху която е нанесена много по-лесна за последваща обработка.

 

 • Шпакловка с гипсово лепило – гипсовото лепило се използва за основи, които не са много стабилни, както и стени и тавани, които са по-износени. То е от среден ценови клас и слоят при шпакловка с него става много твърд и труден за нараняване. Основно се използва за лепене на орнаменти, блокчета и гипсови плоскости, но отлично се използва и за шпакловка. При него е нужна допълнителна фина шпакловка, тъй като не позволява да се шкури.

 

 • Гипсова шпакловка със строителен гипс – този вид шпакловка е много разпространена, но технологията е сравнително остаряла. Основно предимство е, че понася плътни слоеве при нанасяне на сместа и крайният резултат на шпакловката може да бъде отлично гладък. По време на работа обаче може да бъде изразходвано изключително голямо количество материал.

 

 • Фина шпакловка – малко преди приключване следва фината шпакловка. Фините елементи не бива да бъдат пренебрегвани или подценявани, ако искате да имате перфектен резултат. При фината шпакловка се обработват повърхността с готови или полуготови фини и пастообразни смеси. Нашите специалисти най-точно ще могат да преценят кои са най-подходящи за шпакловката на вашия ремонт.

 

 • Шкурене – завършването на шпакловката се състои в шкурене. То трябва да бъде извършено много прецизно и фино, тъй като е последният етап в шпакловката. Шкуренето може да се извърши ръчно и на машина. Изборът за вашата шпакловка зависи от различни фактори, които да бъдат благоприятни за последващото боядисване или поставяне на тапети.

 

Какво ще направим за вашата шпакловка?


Тъй като ремонтът на всеки дом, офис или помещение е многокомпонентен процес, след обсъждането на идеи и вземането на решения от ваша страна, ще ви помогнем и за компетентен избор при всеки детайл. Те са в основата на качественото извършване на ремонта. За изпълнението на всяка конкретна задача, от които е част и шпакловката, ще получите детайлна информация и за най-малкия детайл.
 
Ще осигурим контрол по качеството и стегнат график по извършване на дейностите. За нас точността е от изключително голямо значение, затова строго ще спазваме сроковете. Още в началото ще ви представим окончателна цена за шпакловката и ще бъдете наясно с планирането на разходи по целия проект за ремонт.
 
Доверете се на Hausmeister, за да сте спокойни, че ще си спестите всеки проблем от проекта за ремонт – от проекта, през основния ремонт, шпакловката и боята до финалния му завършен вид. Ние като специалисти ще се погрижим за всичко необходимо като основна мисия по време на проекта за ремонт ще бъде вие да сте доволни от резултата.Защо да изберете нас за вашата шпакловка?


Прецизността, точността и високото качество са еквивалент на „немско“. Ние работим точно така – по немски стандарт, но с български цени. Освен това всяка шпакловка трябва да бъде професионално направена, за да бъде отлична основа за последващите ремонтни действия, защото това е част от всеки етап и елемент в работата ни. Крайният резултат и удовлетвореността на клиентите ни от него, са част от основната ни мисия, затова всеки детайл от шпакловката, до дръжките на шкафчетата, ще бъдат обсъдени подробно с вас.
 
Чистотата и точността в договорените срокове също са сред принципите ни на работа. Затова ще имате отлично направен ремонт с отлично положени основи, качествена мазилка, шпакловка и боя, до естетически издържан вид. Всичко това ще се случи в уговорените предварително срокове, които ще са изцяло съобразени с вашата програма и нашите времеви критерии за изпълнение на определената услуга. Ние твърдим, че знаем какво е качествена работа и как да я свършим. За прецизното изпълнение на всяка шпакловка ви са важни както подходящо избраните материали, така и тяхното качество и професионалното изпълнение.
 
Можете да ни потърсите и да обсъдим вашите идеи и желания. Свържете с нас на телефон 02 9 30 30 или чрез сайта, като попълните заявката.

Заявка за оглед

Качествени услуги на разумни цени.

 • Гипсова шпакловка на стени ( труд + материали )
  11.59 лв./m2
 • Шлайфане, шкурене на стени и таван ( труд )
  2.4 лв./m2
 • Грундиране с дълбокопроникващ грунд ( труд + материали )
  2.96 лв./m2

С КАКВО СМЕ ПО-РАЗЛИЧНИ?

 

 • Коректно 24 часово приемане на поръчките за ремонт онлайн през сайта, и на лесен за запомняне телефон.
 • Бърз оглед и педантична подробна оферта.
 • Договор и поемане на гаранции за цена, срок и качество.
 • Чисти и спретнати майстори, които се държат любезно и ви правят спокойни за жилището, което ремонтират.
 • Почистване на работния обект в края на деня, изхвърляне на отпадъците и подреждане на почистените инструменти.
 • Завършване в срок и издаване на обекта с Акт 19.
 • Издаване на платежен документ и поемане на всички законови гаранции за ремонта.
 • Застраховане на имота с иновативната застраховка „Доверен майстор”
 • Включване на всеки клиент в програмата за лоялни клиенти

 

 

Ние Ви осигуряваме всички необходими майстори за цялостен ремонт и Вие се договаряте само с един изпълнител.

Работим като у дома си

С грижа за това да оставим след себе си идеално почистен и подреден обекта. И понеже при нас всички домашни ремонти се изпипват до последните детайли, ние можем да се погрижим и за почистването и извозването на отпадъците след направения ремонт или довършителни работи.

Приветливи и чисти

Нашите майстори са задължени да говорят на клиентите на Вие и да спазват определени стандарти за лична хигиена, чистота на работното облекло и обувките.

Ние носим материална отговорност

Домашните ремонти понякога водят и до непредвидени щети, и ние сме помислили и за това. Хаусмайстер въвежда в България европейската практика за застраховка на имуществото ви срещу щети, случили се по време на ремонт. Застраховката е напълно безплатна и ви гарантира по-голяма сигурност.

Ние сме точни

Изпълняваме ангажимента си за цялостен ремонт и попдръжка в договорения срок.

Немска точност и осигурено финансиране на ремонта.