Тенденция в баните: лентовите сифони

Сифоните в банята имат голямо значение и като дизайн и като функция - не по-малко, отколкото смесителите. Линейните подови сифони ни осигуряват безпроблемното оттичане на водата и спокойното използване на банята.
Всички новини

Може да не сте забелязали, но сифоните в банята имат голямо значение и като дизайн и като функция - не по-малко, отколкото смесителите. Те ни осигуряват безпроблемното оттичане на водата и спокойното използване на банята. Така че, ако имате намерение да ремонтирате банята си или само да я обновите, възползвайте се от възможността да смените и сифона й, ако той не отговаря на съвременните изисквания. Но за да направите правилния избор е важно да имате достатъчно информация. Специалистите от Хаусмайстер ще ви предложат не само най-подходящото решение конкретно за вашата баня, но и ще го реализират бързо и безпроблемно.

 

Една от налагащите се тенденции в модерните бани са лентовите сифони. Те са модерно, функционално, хигиенично и често предпочитано решение за осигуряване на добро отводняване на банята и съвсем не е случайно, че имат все по- голяма популярност при проектиране на съвременната баня. Линейните подови сифони  дават възможност за реализиране на нестандартни дизайнерски решения и такива, при които върху сифона се полага плочка от подовата настилка, така че той остава максимално дискретен. Дори и банята ви да не е голяма като площ, основното предимство на лентовите сифони е техният по-висок дебит на оттичане на водата, което към елегантния дизайн добавя улеснено отводняване на банята.

 

Лентовите сифони могат също така да се поставят и хоризонтално - върху стената на нивото на пода или пък да се комбинират със светодиодно осветление. При някои модели със светодиоди течащата вода в канала служи за контакт и светлината се активира, когато потече достатъчно количество вода и гасне при спиране на водата. Източникът на енергия са две малки зареждащи се батерии, които могат да ви служат безпроблемно до 40 часа без зареждане.

 

Тези сифони са предпоставка и за една друга популярна тенденция: все по-често се забелязва елиминиране на отделната душ кабина, което веднага увеличава зрително и реално пространството в банята, а то се счита за един от най-луксозните елементи. Душ, отделен само със стъклена преграда и без праг позволява и много по-лесно поддържане на чистотата.

При поставяне на сифона, можете да го ползвате и като разграничителна линия между сухата и мократа част на банята си, той ще спира водната струя, която идва от душа, без да й позволява да мокри другата част на банята.

Теменужка Захариева

Нашите бюлетини

Добийте бърза и лесна представа за трансформацията на някои от нашите проекти

Абонирайте се за нашия бюлетин