Идеи за дома

Разгледайте решенията по-долу - между тях можете да намерите и Вашето вдъхновение :

trapezariya-boyadisvane-na-steni_497x315_crop_and_resize_to_fit_478b24840a

Кои цветове да изберете за трапезарията си?

Разберете как да боядисате стените на трапезарията си и колко е важно да създадете необходимото настроение в стаята, предназначена за хранене. В тази статия ще се запознаете с любопитни съвети защо не бива да подценявате визията именно на трапезарията. Цялата новина

Трапезарията е онази стая в дома ви, в която не само се храните, но и посрещате гостите си, за официална вечеря или парти по специален случай. Замисляли ли сте обаче, как влияе обстановката на тази стая на хората, които се хранят в нея? Дали събужда апетита им или го потиска?

 

Истината е, че цветовете на интериора не въздействат единствено на настроението ви, но и на апетита ви. Проектът и дизайнът на трапезарията, в съчетание с основните ѝ тонове, са фактор, който не бива да подценявате.

Точно затова, когато стигнете до етапа на боядисване на стените на трапезарията, то е от първостепенна важност изборът на цвят. Много хора подценяват основната визия на това помещение от дома им, но всъщност, ще бъдете изненадани какво влияние оказват нюансите на трапезарията върху апетита на гостите ви.

 

Вижте кои са основните цветове, които са подходящи именно за тази част от дома ви, защото предизвикват апетита:

 

 •  Жълто

 

Жълт цвят и боядисване на стени

 

Вярвате или не, жълтият цвят събужда апетита. Всъщност, според проучване, именно топлите цветове като жълтото, ни карат да се чувстваме по-гладни.

 

 •  Оранжево

 

Боядисване на стени в оранжеви нюанси

 

По-тъмните краски на оранжевото, също спадат към тоновете, подходящи за трапезария. Разбира се, не е нужно стените да са ярко оранжеви, но по-есенните нюанси на този цвят, също се броят за топли, като съответно предизвикват апетит.

 

 • Червено

 

Огнено червено и боядисване на стени

 

Може би не е първият вариант, който ви идва наум за трапезария, но червеното, доказано събужда апетит и е доста добра опция за стените на стая, в която ще се храните. Освен това, нека не забравяме, че червеният цвят е изключително стилен, а ако го съчетаете с луксозни акценти и произведения на изкуството, ще получите повече от впечатляваща трапезария, която гостите ви няма да забравят лесно.

След като вече сте наясно към кои цветове да се насочите за новия облик на това помещение, вижте кои са нюансите, които е по-добре да не присъстват в бъдещия проект и дизайн на трапезарията ви:

 

 • Синьо

 

 Боядисване на стени в синя трапезария

 

Ето това е един красив цвят, който обаче не предизвиква апетит, а усещане за студен лукс. Затова е и е по-подходящ за спалня или баня. Точно, както не се среща и в нито едно ястие, тъй като не събужда вкусовите рецептори, така и не бива да присъства в трапезарията ви.

 

 • Светло розово

 

Розови цветове за боядисване на стени

 

Успокояващ цвят, който е по-добре да избягвате за трапезарията си.

 

 • Изумрудено зелено

 

Зелена стая и боядисване на стени

 

Това е един наситен цвят, който обаче съвсем не е ярък – той зарежда с енергия. И въпреки това, не спада към нюансите за стая, която е предназначена за хранене. По-скоро, заложете на изумрудено зелено във всекидневната или коридорите си.

banya-luksozna-remont-interior-dizajn_497x315_crop_and_resize_to_fit_478b24840a

Как да постигнете луксозна визия на банята?

Вижте как правилният ремонт на банята, ще я трансформира в луксозно и елегантно помещение. Цялата новина

Лукс и ремонт на баня

 

Банята определено се явява едно от помещенията в дома ви, което изисква добра визия, съчетана с практичен дизайн.

 

Разбира се, почитателите на модерния интериор, държат на стилното излъчване във всяка една стая, включително и в банята.

 

Ако и вие мечтаете да пресъздадете аристократичен лукс, чрез визията на банята си, ние сме ви подготвили няколко свежи и оригинални идеи, които ще трансформират всяка баня в произведение на изкуството.

Естествено, преди да предприемете пълно преобразяване на интериора, трябва да знаете, че за завършен изглед на банята е добре да я лишите от всички ненужни неща. Това означава да не излагате на показ неестетичните вещи в банята си – нека бъдат прибрани в шкафовете за тази цел, а всичко останало да бъде добре организирано. Погрижете се да имате отредено място за всичко – специални кутийки, декоративни буркани. Добра идея е да държите хавлията за ръце, закачена в близост точно до мивката.

Вижте и още хитринки за постигане на изискана визия:

 
 • Светла гама цветове, комбинирана от минималистични линии Актуалните интериорни решения за банята могат да бъдат и в изчистен вид с минимален брой декорации в помещението. Съвет от нас – съчетайте нюансите на всеки един артикул в помещението, с цвета на стените.
 

Дизайн и ремонт на банята

 

 • Експериментирайте с огледалото - Ако обичате ексцентричността в интериора, то не се колебайте да изберете различно огледало за банята си. В зависимост от големината на помещението, може да се спрете на оригинална огледална форма, която бързо ще се превърне във фокусна точка.

 

Ремонт на баня за луксозен дизайн

 

 • Огледално излъчване – много световни дизайнери предпочитат да заложат на иновативна визия, когато става въпрос за стая като банята. Огромни огледала, много стъклени повърхности и блестящи декорации – всичко това говори за висша класа в интериора. Ако комбинирате стъклото с металически акценти, гарантирано резултатът ще бъде впечатляващ.

 

Огледала и ремонт на баня

 

 • Ярък акцент – произведенията на изкуството също се явяват интересен и креативен акцент в банята. Особено, ако заложите на едноцветни стени и максимално изчистен изглед. Не забравяйте да добавите и флорални мотиви за повече екзотика.

 

 Произведения на изкуството и ремонт на баняКартини и ремонт на баня

 

 • Фокус върху цветовете – стилната баня добива изискан вид и чрез страхотно съчетание от два контрастиращи си нюанса, като например бяло и синьо или пък зелено и жълто, ако държите на земните тонове. Ако държите на смела комбинация – черно и червено също са подходяща краска за една луксозна баня. Запомнете, че е добре да подберете и подходящите аксесоари, чийто цвят трябва да подхожда на основната гама. За любителите на морето, открояващите се сини тонове ще внесат лятна нотка в цялостния дизайн.

 

Цветове и ремонт на банята

Ремонт на баня в син цвятЦветна визия и ремонт на баня

 

Надяваме се да сте намерили вдъхновение за следващия си интериорен проект и ремонт на баня, който може да осъществите, с  професионалната помощ на Хаусмайстер.

. 2_497x315_crop_and_resize_to_fit_478b24840a

Тенденция в баните: лентовите сифони

Сифоните в банята имат голямо значение и като дизайн и като функция - не по-малко, отколкото смесителите. Линейните подови сифони ни осигуряват безпроблемното оттичане на водата и спокойното използване на банята. Цялата новина
8151adbb3f087ef70e6a39fd45d1739a_big_497x315_crop_and_resize_to_fit_478b24840a

Добрият дизайн може да направи старата ви кухня неузнаваема*

Вижте как може да се промени една неудобна и безинтересна кухня в нещо съвсем модерно и красиво. Цялата новина
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10

Нашите бюлетини

Добийте бърза и лесна представа за трансформацията на някои от нашите проекти

Абонирайте се за нашия бюлетин